Betekenis van pomade - Betekenis van...

Betekenis van loonadministratie – Betekenis van…Iedereen krijgt op een bepaald punt in zijn of haar leven wel te maken met het hebben van een baan of bijbaan. Zodra dit gebeurt zul je ook je eerste loonstrook ontvangen en deze wordt mede mogelijk gemaakt door een goede loonadministratie. Heb jij jezelf ook wel eens afgevraagd hoe dit in zijn werk gaat en wat loonadministratie nu eigenlijk betekend? In onderstaand artikel gaan wij verder in op het begrip loonadministratie en wat er allemaal bij komt kijken.

Wat houdt het in?

Het is van groot belang dat een bedrijf het loon niet alleen maar uitbetaald aan de werknemers, maar dat ze ook goed bijhouden waaruit dit loon nu bestaat en hoeveel het totaal steeds is. Werknemers krijgen dit ook te zien en krijgen op deze manier volledige transparantie over hoe hun loon tot stand is gekomen. Ook kunnen werknemers nu makkelijker naar de organisatie stappen met vragen over hun loon.

Loonheffing

Een belangrijk onderdeel van het bijhouden van loonadministratie is de loonheffing. Loonheffing is een naam die gebruikt wordt voor de belastingen en premies die ingehouden worden van het bruto salaris. Bedrijven dienen een bepaald bedrag in te houden van het loon van de werknemers omdat ze deze aan de belastingdienst dienen te betalen. Dit bedrag kun je aan het begin van het tweede kwartaal van elk jaar als werknemer terug vragen bij de belastingdienst door middel van het doen van je inkomstenbelasting. Dit wordt normaal gezien elk jaar terug uitgekeerd aan het eind van de maand juni.

Loonadministratie uitbesteden

Beschik jij over een bedrijf, maar weet je niet precies hoe je nu het beste aan de slag kunt gaan met loonadministratie? Veel bedrijven kiezen ervoor om een andere organisatie in te schakelen voor het bijhouden hiervan. Deze organisaties zorgen er niet alleen voor dat het loon van je werknemers op de juiste datum uitbetaald wordt, maar houden ook rekening met alle bijbehorende regels omtrent het CAO van de sector waar jouw bedrijf zich in bevindt.

Zijn er nog andere zaken binnen je bedrijf waar je moeite mee blijkt te hebben? Organisaties zoals administratiekantoren kunnen jou eventueel ook meteen meehelpen met taken zoals werknemer gegevens bijhouden, het bijhouden en werken met de huidige privacyrichtlijnen en het opstellen van arbeidscontracten

Author: Lydia Wilson